Seminář: Nakládání s osobními údaji zaměstnanců ve světle GDPR

Seminář: Nakládání s osobními údaji zaměstnanců ve světle GDPR

Jaké změny vnáší GDPR do personalistické praxe?

Termín: 9. 11. 2017
Přednáší:
Místo konání: Název místa konání

Nakládání s osobními údaji zaměstnanců je velmi ošemetné a pravidla se stále zpřísňují! Jak také postupovat při kontrole zaměstnanců, kdy je ale kontrola nepřiměřená a co na to zákon o ochraně osobních údajů a nové nařízení GDPR? Zorientujte se v právní úpravě nakládání s osobními údaji i monitoringu a nedovolte svým pracovníkům, aby zpochybnili postup zaměstnavatele např. při propouštění!

Na toto školení již není možné se objednat. V případě Vašeho zájmu o další konání, kontaktujte náš zákaznický servis. Děkujeme.

Cíl semináře

Cílem semináře Nakládání s osobními údaji zaměstnanců ve světle GDPR je poskytnout vám přehled o právní úpravě kontroly zaměstnanců a nakládání s osobními údaji. Vyznat se v právní úpravě této problematiky je zcela nezbytné. Nebudete-li totiž postupovat při kontrole zaměstnanců podle zákona a dáte pracovníkovi výpověď na základě zjištění právě z monitoringu, mohou pracovníci postup zaměstnavatele zpochybnit. Výsledkem bývá neplatné rozvázání pracovního poměru, žaloba, soud i finanční ztráta. Díky absolvování našeho semináře se Vám však nic takového stát nemůže.

Zaměříme se na chyby, kterých se zaměstnavatelé nejčastěji dopouštějí, i na sankce, jež jim za nedodržení povinností hrozí. V neposlední řadě získáte návod, jak upravit nejen interní dokumenty a směrnice, ale rovněž i vnitřní postupy firmy, aby byly v souladu s právními předpisy. Tématem semináře je i všeobecné nařízení EU o ochraně osobních údajů (tzv. GDPR) - pozor, právě teď je nejvyšší čas se na nová pravidla připravit!

Klikněte pro detailní program semináře.

Komu je seminář určen

Seminář Nakládání s osobními údaji zaměstnanců ve světle GDPR je určen personalistům a HR manažerům ze soukromých společností, ale i veřejných organizací. V neposlední řadě je určen firemním právníkům a správcům ICT systému.

Další informace

Jako účastník kurzu obdržíte CERTIFIKÁT o jeho absolvování, který můžete využít ve svém CV v části o doplňkovém odborném vzdělávání. V ceně semináře jsou podkladové materiály v elektronické podobě, občerstvení v průběhu semináře a teplý oběd. Obchodní podmínky jsou k vaší dispozici zde. 

PROGRAM CELODENNÍHO SEMINÁŘE (9:00–15:30 hod.)

  1. blok semináře

Nakládání s osobními údaji zaměstnanců a zákon o ochraně osobních údajů

  1. Právní úpravy v ČR a rizika vyplývající z porušení zákona
  2. Kontroly Úřadu pro ochranu osobních údajů
  3. Zákon o ochraně osobních údajů (stávající právní úprava)
  4. představení novinek, které přinese GDPR, zejména:
  5. informační povinnost vůči zaměstnancům
  6. vysvětlení případů, kdy je nutné mít souhlas zaměstnanců (kandidátů) a kdy má zaměstnavatel jiný titul ke zpracování, zejména plnění zákonných povinností nebo ochrana oprávněných zájmů
  7. vysvětlení práv zaměstnanců (kandidátů či dalších subjektů údajů), včetně nových práv dle GDPR, například právo na přenositelnost údajů nebo právo být zapomenut
  8. povinnost zabezpečit ochranu osobních údajů
  9. podmínky spolupráce se zpracovateli údajů, například externími mzdovými účtárnami, dodavateli software, závodními lékaři apod.

 

  1. blok semináře

Praktické nakládání s údaji zaměstnanců – typické případy zpracování údajů zaměstnanců

  1. Nakládání s životopisy zájemců o práci (v průběhu výběrového řízení a po jeho skončení)
  2. Vedení osobního spisu zaměstnance a další povinné nakládání s údaji zaměstnanců
  3. Používání fotografií zaměstnanců (internet/intranet, zaměstnanecké průkazy)
  4. Implementace whisteblowing policy
  5. Monitoring zaměstnanců - emailové korespondence, používání internetu zaměstnanci, kamerové systémy, nahrávání telefonních hovorů, GPS ve služebních autech, kontrola použití (využití) firemních počítačů
  6. Předávání osobních údajů do zahraničí, typicky mateřské společnosti
  7. Uchovávání osobních údajů po skončení pracovního poměru (povinnost, resp. možnost uchovávání údajů a dokumentů)
  1. Závěr a diskuse

 

 

JUDr. Jaroslav Škubal

Hotel Troja

Hotel Troja

Trojská 2232/1, Praha 180 00

Seminář se koná v Hotelu Troja****Místo konání je bezbariérově přístupné.

GPS kódy: 50°7'18.133"N, 14°27'15.319"E

Kudy?

a) autem - z centra Prahy směr Teplice, Troja, Kobylisy, Hotel Troja

b) metrem

    • trasa C Kobylisy - lze pak dojít pěšky nebo 1 zastávka tramvají č. 10, 17 či 24 - zastávka Ke Stírce

c) tramvají č. 3, 10, 17 či 24- zastávka Ke Stírce

d) autobusem č. 102 - zastávka Kobyliské náměstí

 

Parkování

Doporučujeme k cestě do hotelu využít MHD, neboť parkování je v této oblasti možné pouze prostřednictvím parkovacích automatů.

Hotel nabízí placená parkovací místa za 150 Kč/den.

Galerie